ΜΕΛΕΤΗ H.A.C.C.P.
Εφαρμόζεται σε χώρους υγειονομικής σημασίας όπως :
- Καταστήματα τροφίμων και ποτών
- Κυλικεία
- Εστιατόρια
- Καφετέριες - Bars
- Κουζίνες Ξενοδοχείων
- Μαγειρεία Νοσοκομείων
- Βιομηχανίες τροφίμων
- Βιομηχανίες ποτών κ.α.
Είναι απαραίτητο, η εφαρμογή της Απεντόμωσης-Μυοκτονίας να είναι σύμφωνη με τον Κανονισμό H.A.C.C.P..
Α) Καταπολέμηση των κατσαρίδων :
- Πρέπει να γίνεται με χρήση Gel. Τοποθετείται το παρασιτοκτόνο υπό μορφή Gel στα σημεία όπου ζουν και διέρχονται οι κατσαρίδες, χωρίς να απαιτείται η προετοιμασία του χώρου (μάζεμα σκευών, υλικών κ.α.) ή η αναστολή της εργασίας, αφού η εφαρμογή μπορεί να γίνει εν πλήρη λειτουργία της υπηρεσίας. Η δραστική ουσία του παρασιτοκτόνου μεταφέρεται σταδιακά σε ολόκληρο τον πληθυσμό των κατσαρίδων, λόγω του ότι οι κατσαρίδες είναι κοπροφάγα έντομα (τρώνε τα περιττώματά τους) και κανιβαλιστικά έντομα (τρώνε τις νεκρές κατσαρίδες) και με αυτό τον τρόπο εξολοθρεύεται όλος ο πληθυσμός τους.

- Πρέπει στον χώρο να εγκατασταθεί ένα δίκτυο Φερομονικών Παγίδων, με την βοήθεια του οποίου ελέγχεται η ύπαρξη κατσαρίδων (η Φερομονική παγίδα είναι πλαστική διάταξη η οποία περιέχει μία κολλώδη επιφάνεια εμποτισμένη με φερομόνη).

- Πρέπει στον χώρο να εγκατασταθούν εντομοπαγίδες με κολλώδη επιφάνεια, για την σύλληψη ιπταμένων εντόμων.

Β) Καταπολέμηση των τρωκτικών :
- Πρέπει στο χώρο να εγκατασταθεί ένα δίκτυο Μηχανικών Παγίδων πολλαπλών συλλήψεων, με την βοήθεια του οποίου θα γίνεται η σύλληψη των τρωκτικών, χωρίς χρήση τοξικού τρωκτικοκτόνου σκευάσματος. Η Μηχανική Παγίδα πολλαπλών συλλήψεων είναι μία διάταξη η οποία περιέχει μία κολλώδη επιφάνεια. Από το διάφανο καπάκι της παγίδας ελέγχεται εάν έχει κολλήσει τρωκτικό στην κολλώδη επιφάνεια.

- Πρέπει στο χώρο να εγκατασταθεί ένα δίκτυο Δολωματικών Σταθμών Δεικτών, με την βοήθεια του οποίου θα ελέγχεται η ύπαρξη τρωκτικών. Ο Δολωματικός Σταθμός Δείκτης είναι μία διαφανής διάταξη, η οποία δεν περιέχει κάποια δραστική ουσία, αλλά ένα τροφοδόλωμα χωρίς καμία τοξική ουσία. Από το διάφανο καπάκι της παγίδας ελέγξχεται η ύπαρξη τρωκτικών, εάν έχει φαγωθεί κάποιο τροφοδόλωμα.

Μελέτη HACCP
Αφού γίνει μελέτη του χώρου και επιλεγούν τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι Σταθμοί και οι Παγίδες, στη συνέχεια γίνεται η σταθερή τοποθέτηση (βίδωμα) και πάνω από κάθε Δολωματικό Σταθμό, Μηχανική Παγίδα και Δολωματικό Σταθμό Δείκτη τοποθετείται καρτελάκι με γραμμένο τον αριθμό του και το αντίδοτο του φαρμάκου.
Μετά γίνεται χαρτογράφηση του χώρου και παραδίδεται στον πελάτη σχεδιάγραμμα με την ακριβή θέση των Σταθμών και των Παγίδων για να είναι πιο προσιτός ο έλεγχος των δολωμάτων, των τροφοδολωμάτων, των κολλωδών επιφανειών και η αντικατάστασή τους.
Ο έλεγχος και η αλλαγή όλων των αναλωσίμων υλικών πρέπει να γίνεται τουλάχιστον ανά δίμηνο ή τρίμηνο.
Μετά το τέλος κάθε εφαρμογής, παραδίδονται υπογεγραμμένα από τον υπεύθυνο επιστήμονα της εταιρείας α) το Πιστοποιητικό Απεντόμωσης - Μυοκτονίας και β) η Έκθεση Αποτελεσμάτων των εργασιών στην οποία περιγράφονται τα εξής:
√ Οι εργασίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν.
√ Οι καταναλώσεις τρωκτικοκτόνων.
√ Παρατηρήσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Όλα τα παραπάνω τηρούνται στον Φάκελο Παρασιτοκτονίας που παραδίδεται στον πελάτη και αντίγραφά τους φυλάσσονται σε ηλεκτρονική μορφή στα γραφεία της εταιρείας μας. Ο ανωτέρω Φάκελος ενημερώνεται μετά το τέλος κάθε εφαρμογής και χρησιμοποιείται για οποιονδήποτε έλεγχο (ΕΦΕΤ κλπ).