dimosia-ygeia

Απολυμάνσεις - Απεντομώσεις - Μυοκτονίες

Newsletter


Κεντρικά Γραφεία

ΙΚΑΡΙΑΣ 18 - Ν. ΙΩΝΙΑ
ΑΤΤΙΚΗ - 142 31

Τηλ: 210 2774135
 Fax: 210 2714548

 

ΤΡΩΚΤΙΚΑ

Που τα συναντάμε ?

Τα συναντά κανείς συχνότερα σε υπόγειους χώρους, υπόγεια γκαράζ, λεβητοστάσια, αποθήκες, φρεάτια, τούνελ, υπονόμους, αυλές, ψευδοροφές κατοικιών, ακατοίκητα οικόπεδα, αγροικίες κ.α.

Ενημέρωση για τα ποντίκια

Είναι πολύ έξυπνα ζώα και ζουν κατά ομάδες σε φωλιές που αποτελούν «κοινωνίες». Τρέφονται με χαρτιά, υφάσματα, καταστρέφουν τα ηλεκτρικά καλώδια προκαλώντας βραχυκυκλώματα και φωτιές.

 

Έχουν αναπτυγμένες τις αισθήσεις της όσφρησης, ακοής, γεύσης και αφής αλλά η όρασή τους είναι ασθενική για τις μακρινές αποστάσεις. Επίσης, φοβούνται τους συνήθεις θορύβους. Τα κοινά ποντίκια είναι εξαιρετικά καλοί αναρριχητές σε δέντρα, ακόμη και σε τοίχους που δεν είναι ιδιαίτερα τραχείς. Μετακινούνται ταχύτατα κατά μήκος των καλωδίων και πηδούν μέχρι 30 cm από το έδαφος. Μπορούν να εισχωρήσουν σε ένα χώρο από πολύ μικρά ανοίγματα, αρκεί να χωρά το κεφάλι τους.

 

Οι ποντικοί εκτός από οικονομικές φθορές που προκαλούν έχουν μεγάλη σημασία από απόψεως Δημόσιας Υγείας, γιατί είναι φορείς σοβαρών επιδημικών νόσων (πανώλης, ενδημικού τύφου, λεπτοσπείρωσης κλπ).

 

Μόνο τα παρακάτω τρία είδη τρωκτικών έχουν προσαρμοστεί καλά στο ευρύτερο περιβάλλον του ανθρώπου. Αυτά τα είδη είναι:

 

α) ο οικιακός ποντικός (Mus Musculus),

β) ο Νορβηγικός ή καφέ ποντικός (Rattus Norvegicus) και

γ) ο ποντικός της οροφής (Rattus Rattus).

 

   

                οικιακός ποντικός (Mus Musculus)                                         Νορβηγικός (Rattus Norvegicus) 

 

                                           

                                                            ποντικός οροφής (Rattus Rattus)

 

Καταπολέμηση

  

Για την αποτελεσματική καταπολέμηση των ποντικών απαιτείται καλή γνώση των συνηθειών διαβίωσής τους. Για να υπάρξουν γρήγορα και σωστά αποτελέσματα πρέπει να ακολουθηθούν οι παρακάτω ενέργειες :

  • Αποκοπή από την πηγή τροφής τους.
  • Καταστροφή των φωλιών που υπάρχουν.

Για την καταπολέμηση των ποντικών σε εξωτερικούς χώρους, η εταιρεία μας εφαρμόζει :

 

Τοποθέτηση Δολωματικών Σταθμών διαφόρων τύπων (παγίδες κατάλληλες για όλα τα μεγέθη των τρωκτικών), οι οποίες περιέχουν μυοκτόνα σκευάσματα υψηλής ελκυστικότητας, τα οποία προκαλούν το θάνατο των τρωκτικών σε 3 - 5 ημέρες, λόγω εσωτερικής αιμορραγίας, τα δε πτώματά τους μουμιοποιούνται.

 

Οι Δολωματικοί Σταθμοί, έχουν δύο ανοίγματα στα πλαϊνά μέρη, ώστε το ποντίκι να πλησιάσει και να καταναλώσει μέρος του δολώματος και παράλληλα προστατεύουν τα δολώματα από τη βροχή, τη σκόνη και τον ήλιο, ενώ ταυτόχρονα είναι ασφαλείς για τα μικρά παιδιά, τους σκύλους, τις γάτες και τα πουλιά.

 

Κυρίως όμως προλαμβάνουν την είσοδο των τρωκτικών στους εσωτερικούς χώρους των κατοικιών, κτιρίων, αποθηκών, γραφείων κ.λ.π., αφού υπάρχει τροφή με ελκυστική οσμή στον εξωτερικό χώρο και δεν μεταφέρονται μικρόβια μέσα.

 

Οι Δολωματικοί Σταθμοί μπορούν να τοποθετηθούν σε εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο, σε αυλές, σε μπαλκόνια, σε ταράτσες, σε γκαράζ, σε υπόγεια και σε εσωτερικούς χώρους κατοικιών. 

 

Για την καταπολέμηση των ποντικών σε εσωτερικούς χώρους (άμεση σύλληψη), η εταιρεία μας εφαρμόζει :

 

Τοποθέτηση Μηχανικής Παγίδας πλαστικής ή μεταλλικής (κάθε παγίδα έχει δύο ανοίγματα στα πλαϊνά μέρη και περιέχει ισχυρή κολλητική επιφάνεια, με τροφοελκυστικό μη τοξικό δόλωμα. Από το διάφανο καπάκι της, ελέγχεται εάν έχει κολλήσει τρωκτικό στην κολλώδη επιφάνεια). 

 

Επίσης, η εταιρεία μας εφαρμόζει :

 

Τοποθέτηση Δολωματικού Σταθμού δείκτη (κάθε σταθμός δεν περιέχει κάποια δραστική ουσία, αλλά ένα τροφοδόλωμα χωρίς καμία τοξική ουσία. Από το διάφανο καπάκι της παγίδας ελέγχεται η ύπαρξη τρωκτικών, εάν έχει φαγωθεί κάποιο τροφοδόλωμα). Ο ανωτέρω σταθμός χρησιμοποιείται κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους τροφίμων και ποτών.

 

 

Η εταιρεία μας με το εξειδικευμένο προσωπικό της, με την κατάλληλη τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία της στις εφαρμογές μυοκτονίας, επιτυγχάνει τη γρήγορη και αποτελεσματική λύση του προβλήματος των τρωκτικών.